babymassage

Veilig 9 maanden in de baarmoeder gewiegd en gevoed worden is een hele ervaring. Maar dan komt het moment dat de baby moet gaan wennen aan het leven buiten de baarmoeder en komen er erg veel nieuwe indrukken en prikkels bij de baby binnen. In de eerste 9 maanden kan de baby alleen door zijn lichaamstaal laten merken wat hij ervaart en moeten wij onze baby leren kennen. Met Shantalamassage, die eenvoudig aan te leren is, aktiveer je je eigen zintuigen en die van de baby. Daardoor voel je intuitief wat goed is voor de baby.

Door bezig te zijn met babymassage slapen de baby's regelmatiger, krijgen een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid. Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig gemakkelijker.

Per 2019 ben ik gestopt met de groepen babymassage

De cursus is bestemd voor moeders of vaders met baby's vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden en is voor iedereen aan te leren. Alle deelnemers aan de cursus zwangerschapsbegeleiding krijgen een les babymassage aangeboden. Het is ook mogelijk een cursus te volgen gedurende 5 ochtenden in een kleine groep.

        

wat leer je nog meer tijdens de cursus

- tiltechnieken en het dragen van de baby op haptonomische wijze

- het belang van vertragen, rust en met aandacht bezig zijn

- wat te doen bij darmkrampjes

- leren kijken naar de reacties van de baby/ waar liggen de grenzen

- lichaamstaal van de baby en .......

- als ondersteuning van de babymassage een stukje volwassenenmassage, over de kleding heen, om zelf te ervaren wat je baby voelt

- en vele praktische tips

 

 

 

Apenkooi Fysiotherapie & Acupunctuur Schoolstraat 29 Rijssen